Joissakin tapauksissa ulkomaalainen puoliso on saattanut juuttua kauttakulkumaahan matkustusrajoitusten vuoksi. Prosessin venyminen lisää kuluja hakijoille. Suomessa oleskelulupaa odottavalle se pitkittää aikaa ilman työnteko-oikeutta.
Ulkomailla olevalle matkat Suomen edustustoon, joita saatetaan vaatia useita, tarkoittavat kuluja ja lisäävät riskiä koronaan sairastumiseen. Joku on voinut myydä jo kaiken omaisuutensa ja jättää entisen taakseen valmistautuessaan muuttamaan Suomeen, varsinkin jos kaikki perusteet oleskeluluvalle täyttyvät ja prosessin on ajateltu etenevän nopeasti. Ongelmia pandemian vuoksi on ollut Suomessakin. Oleskelulupaprosessin vaatima tunnistautuminen eli henkilökohtainen käynti Maahanmuuttoviraston toimipisteessä on tänä vuonna vaikeutunut, ajanvaraus on ruuhkautunut ja hidastanut prosessia. Käyntiaikoja Migriin yritettiin jopa kaupitella verkossa muutama kuukausi sitten. Tarvitsemme joustavampia käytäntöjä lähetystöiltä ulkomailla sekä Suomessa Maahanmuuttovirastolta, jotta oleskelulupaprosessin vaatimat tunnistautumiset voidaan hoitaa viivytyksettä ja ihmiset pääsevät prosesseissaan eteenpäin ja päätöksiä saadaan kohtuullisessa ajassa. Hallittu perhesideperusteinen maahanmuutto on Suomen etu, mikäli maahan muuttavan kotoutuminen käynnistyy tehokkaasti ja mahdollistaa nopean siirtymisen aktiiviseksi yhteiskunnan jäseneksi. Anu Kytömäki ja Sanna Rummakko Rinnallasi –hanke Familia Ry.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
blogi - blogAjatuksia ja kokemuksia elämästä kahden kulttuurin keskellä.
Reflections and experiences from the life of intercultural families. kategoriat
All
osallistuToivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi osallistumaan blogiyhteisöömme: lue, kommentoi ja kirjoita!
Kirjoittajina voivat toimia kaikki kahden kulttuurin arkea elävät ja aiheesta kiinnostuneet. Kynnystä kirjoittamiselle ei tule nostaa liian korkealle ja kirjoittaa voi joko omalla nimellä tai nimimerkillä. Blogissa esitetyt näkökannat ja mielipiteet ovat kirjoittajien omia, eivätkä edusta Familian kantaa. Kahden kulttuurin arki on itsessään kiinnostavaa ja siitä kirjoittaminen voi avata myös itselle uusia näkökulmia! Blogikirjoituksia voi tarjota sähköpostitse (info@ familiary.fi) tai yhteydenottolomakkeen kautta. Lopullisen valinnan julkaistavista jutuista tekee Familian henkilökunta. Tervetuloa mukaan! participate!We warmly welcome you to participate in our blog community: read, comment, and write!
Anyone who lives and works in the world of intercultural families and is interested in the topic is welcome to contribute. The threshold for writing should not be too high, and you can write either under your own name or under a pseudonym. Keep in mind that the views and opinions expressed in the blog are those of the authors and do not represent the position of Familia. The everyday life of intercultural families is interesting and writing about it can also open new perspectives for you! Your story matters and helps to raise awareness about the opportunities and challenges within intercultural families. Blog contributions can be submitted by e-mail (info@ familiary.fi) or via our contact form. Final selection and edition of the stories to be published will be conducted by our staff. Welcome to join us! |