Familia ry on vuonna 1988 perustettu valtakunnallinen kahden kulttuurin perheiden asiantuntijajärjestö. Tuemme kahden kulttuurin perheiden hyvinvointia tarjoamalla vapaaehtois- ja vertaistoimintaa, tietoa ja neuvontaa. Tavoitteenamme on edistää kahden kulttuurin perheiden ja suomalaisten huomioimista yhteiskunnassa, sekä kehittää lainsäädäntöä ja palvelujärjestelmää tukemaan kaksikulttuurisia ja monikielisiä perheitä.
Kahden kulttuurin perheellä tarkoitamme perhettä, jossa perheenjäsenillä on erilaisia kulttuurisia taustoja. Yleensä tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että perheen puolisot ovat syntyneet eri maissa. Jos kahden kulttuurin parilla on lapsia, ovat nämä luonnollisesti osa kahden kulttuurin perhettä. Familia kuuluu Monimuotoiset Perheet -verkostoon. Monimuotoiset perheet -verkosto on kymmenen perhejärjestön yhteistyöverkosto. Monimuotoiset perheet -verkoston tavoitteena on yhteiskunta, jossa perheet ovat yhdenvertaisia ja jokainen perhe voi olla itsestään ylpeä. LISÄTIETOA
|
FAMILIA RY HISTORIIKKI 1987-1997 Yhdistyksen ensimmäiseen vuosikymmeneen keskittyvä historiikki avaa ikkunan aikaan, jolloin kotouttaminen käynnistyi Suomessa ruohonjuuritasolta. |
Turvallisemman tilan ohjeet
TURVALLINEN TILA JA TURVALLISEMPI TILA
Turvallinen tila on: “paikka tai ympäristö, jossa henkilö tai ihmisryhmä voi luottaa siihen, etteivät he altistu syrjinnälle, kritiikille, häirinnälle tai muulle henkiselle tai fyysiselle vahingolle” (Oxfordin sanakirja).
MUTTA MIKÄ ON TURVALLISEMPI TILA? Turvallisempi tila on kannustava, ei-uhkaava ympäristö, jossa kaikki osallistujat voivat vapaasti ilmaista itseään ja jakaa kokemuksiaan ilman pelkoa syrjinnästä tai kostosta. Suosimme kuitenkin termiä “turvallisempi tila” termin “turvallinen tila” sijaan, sillä emme voi taata, että tila on kaikille varmuudella turvallinen. Turvallisuuden tunne on todellakin henkilökohtainen, eikä kaikki tunne oloaan turvalliseksi samoissa olosuhteissa. Turvallisemman tilan periaatteilla pyrimme luomaan käytäntöjä, jotka saavat ihmiset tuntemaan olonsa turvalliseksi ja ottamaan vastuun epämiellyttävistä tilanteista. Pyrimme myös luomaan toimenpiteitä, joita voidaan käyttää epämiellyttävien tilanteiden kehittämiseen sen sijaan, että vain sietäisimme niitä. Haluamme luoda ympäristön, niin turvallisen kuin mahdollista, vapaan syrjinnästä ja häirinnästä, jossa monimuotoisuutta kunnioitetaan. TAPAUKSISSA, JOISSA ON KYSE RASISMISTA, HÄIRINNÄSTÄ, SYRJINNÄSTÄ TAI SOPIMATTOMASTA KÄYTÖKSESTÄJos koet tai näet häirintää, rasismia, syrjintää tai muuta sopimatonta käytöstä, ilmoita siitä meille!
Voit ottaa yhteyttä (tapahtuman aikana tai sen jälkeen):
|